Hoe start je als Virtual Assistant? 

Hoe start je als Virtual Assistant?

Ben jij aan het oriënteren om wellicht Virtual Assistant te worden en loop je nog met wat vragen rond, dan ben je hier op het juiste adres. In dit blog beantwoord ik de vraag: hoe start je als Virtual Assistant? Wat komt er allemaal bij kijken als je gaat starten als Virtual Assistant? Waar moet je rekening mee houden!

Zelf ben ik in juli 2022 gestart als VA. Ik had in januari 2022 mijn baan in loondienst opgezegd en samen met mijn vriend hadden we een tijdje gereisd. Ik besloot dat ik niet meer terug wilde naar kantoor, maar ik wilde graag voor mezelf beginnen. Via een podcast hoorde ik over Virtual Assistant en ik dacht gelijk: hey dit is iets voor mij!

Maar hoe ben ik dan precies gestart als VA?

Nadat ik terug kwam van mijn reis, ben ik een traject aangegaan met business coach die mij heeft geholpen met het opzetten van de fundering van mijn bedrijf.

Want wat komt er allemaal bij kijken als je start als VA?

  1. Allereerst zul je moeten weten welke doelgroep je wil gaan helpen en wat jouw aanbod gaat zijn
  2. Je zult je moeten inschrijven bij de KVK
  3. Je zal een website moeten maken + social media kanalen aanmaken.
  4. Je moet zichtbaar gaan worden voor jouw potentiële klanten
  5. Je moet tegen iedereen vertellen dat je aan de slag met gegaan als Virtual Assistant (hallo nieuwe klanten! 🤩)
  6. Je moet zorgen voor een goede laptop en internet!
  7. Zorg ervoor dat je gelijk investeert in een goed boekhoudprogramma, zoals Moneybird
  8. Houd je uren vanaf het begin af aan bij (ook als je nog geen klanten hebt)

En verder wil ik je vooral aanraden om gewoon lekker te starten. Tijdens je reis zal je vallen en opstaan en nieuwe dingen leren.

Om als Virtual Assistant te starten hoef je echt niet gelijk een heel bedrijfsplan te maken. Just do it!

En wat mij enorm heeft geholpen is dat ik vanaf het begin af aan gelijk hulp heb gezocht. Het was een flinke investering op dat moment, maar ik had het binnen no-time terug verdiend en ik weet ook zeker dat als ik deze investering ik niet had gedaan, ik niet zo succesvol was geweest als ik nu ben.

Kan jij niet wachten om als Virtual Assistant aan de slag te gaan? Ik heb nog een aantal plekjes voor mijn 1:1 coachingstraject, waarin ik jou ga leren hoe jij binnen 3 maanden een succesvolle VA business op kan zetten zodat jij meer van de wereld kan zien of meer tijd kan doorbrengen met jouw gezin in plaats van heel de week op kantoor te zitten. Plan een gratis call in via deze link.

Of download mijn gratis e-book ‘5 meest gemaakte fouten van VA’s waardoor zij geen klanten kunnen vinden’.

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.