Hoe kun je reizen en online werken?

Droom je er van om de wereld rond te reizen en online te werken? Zodat je nog langer weg kan blijven van huis omdat je genoeg geld hebt om komende maanden nog rond te komen? Zie je altijd die ‘digital nomads’ en ben je benieuwd wat voor werk je allemaal online kan doen? In dit blog bespreek ik één van de mogelijkheden om te reizen en online te werken: werken als Virtual Assistant. 

Wat is een Virtual Assistant? 

Een VA is iemand die ondersteuning biedt aan drukke ondernemers en dit volledig online doet. Dit kunnen hele uiteenlopende taken zijn, van bijvoorbeeld online marketing tot hr werkzaamheden tot het opschonen van de mailbox. Als je meer wilt weten over de definitie van een Virtual Assistant, lees dan mijn blog ‘Wat is een Virtual Assistant’.

Hoe kan je als Virtual Assistant reizen en online werken?

Als Virtual Assistant (VA) is de wereld jouw kantoor. De vrijheid om te werken vanaf elke locatie ter wereld (hallo Bali!) biedt talloze mogelijkheden, maar het combineren van reizen met online werken kan soms een uitdaging zijn.

Wat zijn de voordelen van reizen en online werken? 

Als Virtual Assistant kan je helemaal zelf bepalen waar je werkt! Of dit nu thuis achter de keuken tafel is of op in een hip koffietentje in Bali of Mexico! Als VA geniet je van de vrijheid om je werkplek te kiezen. Door te reizen en online te werken, kun je niet alleen je werkuren flexibel indelen, maar ook nieuwe culturen ontdekken en je horizon verbreden. Het is een unieke kans om zowel persoonlijke als professionele groei te ervaren. 🌍

Houd hier rekening mee als je online wil werken tijdens het reizen

1. Kies de juiste bestemmingen:

Een goede internetverbind is all you need als Virtual Assistant. Zoek naar bestemmingen met betrouwbare internetverbindingen én een tijdzone die gunstig is voor jouw werkuren. 

2. Zorg voor een goede planning:

Maak een planning die rekening houdt met je werkuren en reisschema. Gebruik handige apps en tools (zoals Trello en Notion) om je tijd efficiënt in te delen en deadlines te halen.


3. Minimalistisch inpakken:

Neem alleen jouw laptop mee in jouw backpack! Je hoeft echt niet nog een Ipad, boeken en notitieboeken mee te nemen. 

4. Wees flexibel

Wees bereid om je aan te passen aan veranderingen en onverwachte situaties. Flexibiliteit is zooo belangrijk als je gaat reizen en online werken. Want het kan altijd zo zijn dat de Wi-Fi een keer uitvalt of je door de verschillende tijdzones een verkeerde meeting gepland hebt. 

Maar hoe kan je dan starten als Virtual Assitant?

Yesss, kan jij niet wachten om te gaan reizen en online te werken en begint het te kriebelen om als Virtual Assistant te gaan starten? Heb je geen zin om een hele opleiding te doen, maar heb je ook geen idee waar je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken? 

Dan is mijn 3 maanden 1:1 KICKSTART Traject iets voor jou! In drie maanden tijd ga ik je begeleidien om een succesvolle business als Virtual Assistant op te zetten, zodat jij tijdens jouw reis online kan werken en geld kan verdienen! Meer weten? Plan een gratis call in om te zien of wij een match zijn!

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.