Hoe maak je een goede salesfunnel?

Een salesfunnel is een belangrijk onderdeel van elke succesvolle marketingstrategie. Hiermee kun je namelijk potentiële klanten via verschillende fasen benaderen, zodat ze uiteindelijk klant worden.

Wat is een salesfunnel

Een salesfunnel is een marketingmodel waarin de klantreis wordt beschreven van jouw potentiële klant. Deze klant zal zich in verschillende stadia bevinden binnen de ‘funnel’. De funnel (trechter) verwijst naar het idee dat er in elk stadium minder mensen zitten dan in het vorige, waardoor het lijkt op een trechter. Uiteindelijk is het doel dat de potentiële klant over gaat toch aankoop! 

Maar hoe maak je een goede salesfunnel?

Stap 1. Bepaal je doelgroep

Voordat je een goede salesfunnel kunt opzetten, moet je weten wie je doelgroep is. Wie zijn ze, wat zijn hun interesses, welke problemen hebben ze en hoe kun je ze helpen?

Stap 2. Trek de aandacht van je doelgroep

Nu je weet wie je doelgroep is, is het tijd om hun aandacht te trekken. Dit kun je doen door middel van verschillende marketingkanalen, zoals social media, e-mailmarketing, advertenties en meer. Zorg ervoor dat je de juiste tone-of-voice gebruikt en dat je boodschap aansluit bij de interesses en behoeften van je doelgroep.

Stap 3. Deel waardevolle content

Als je eenmaal de aandacht van je doelgroep hebt getrokken, is het tijd om ze waardevolle content te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een gratis e-book, whitepaper of webinar zijn. Door waardevolle content aan te bieden, bouw je vertrouwen op en vergroot je de kans dat ze uiteindelijk klant worden.

Stap 4. Doe een sterk aanbod

Geef je doelgroep een geweldige korting op één van jouw programma’s, geef ze een gratis proefmaand op jouw membership of kom met een ander sterk aanbod die jouw doelgroep echt niet kan afwijzen!

Stap 5. Opvolgen en optimaliseren

Analyseer de resultaten en ontdek waar je eventueel kunt verbeteren. Blijf ook in contact met je klanten en bied hen waardevolle content en aanbiedingen om ervoor te zorgen dat ze terug blijven komen.

Met deze 5 stappen lukt het ook jou om een goede salesfunnel te maken!

Vind jij het alsnog erg lastig om een goede salesfunnel te maken? Wil jij liever bezig zijn met andere taken. Als Virtual Assistant help ik ondernemers met hun salesfunnel. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.