Wat is een Virtual Assistant

Wat is een Virtual Assistant?

Virtual Professional, Online Personal Assistant, Online Business Manager, Sidekick, Rechterhand…

Dit zijn allemaal benamingen voor een Virtual Assistant (afgekort VA). De term Virtual Assistant hoor je steeds vaker voorbijkomen, maar wat is een Virtual Assistant nu eigenlijk?

Het beroep Virtual Assistant is overkomen waaien vanuit Australië en Amerika en is daarom ook nog redelijk nieuw in Nederland. Toch hoor je steeds meer mensen om je heen die zijn gestart als VA of wellicht ken je iemand die samenwerkt met een VA? Een VA is iemand die ondersteuning biedt aan drukke ondernemers en dit volledig online doet. Dit kunnen hele uiteenlopende taken zijn, van bijvoorbeeld online marketing tot hr werkzaamheden tot het opschonen van de mailbox.

Is Virtual Assistant dan een heel nieuw beroep?

Nee zeker niet. Door het digitale tijdperk waarin we momenteel leven is het veel gemakkelijker geworden om locatie-onafhankelijk te werken en online al je werkzaamheden uit te voeren. Een Virtual Assistant kan dan een combinatie zijn van bijvoorbeeld een office manager, online marketeer, secretaresse en social media manager, maar dan volledig online. Deze virtuele ondersteuning is dus een geweldige oplossing voor ondernemers die geen extra personeel willen aannemen of geen extra bureau op kantoor beschikbaar hebben.

Wat biedt een VA aan qua diensten?

Er zijn wel honderden taken die een VA uit handen kan nemen. Er zijn dus ook verschillende type VA’s. De één is een echte allrounder en de ander is weer gespecialiseerd op een bepaald vakgebied. Hieronder een aantal voorbeelden van diensten die een VA aan kan bieden:

  • Office: mailbox beheer, factureren, agenda beheer, offertes opmaken, klantcontact, opstellen van bepaalde documenten;
  • Online Marketing: zoekmachine optimalisatie, schrijven van content, Adverteren in Google;
  • Social Media: Aanmaken van social media kanalen, beheren van de social media kanalen, content maken en posten, content kalender opstellen, adverteren;
  • Website: website beheer, website aanmaken, website optimalisatie;
  • E-mailmarketing, funnels aanmaken, podcast bewerken en uittypen, huisstijl en branding maken;

En nog veel meer!

Ben jij benieuwd wat ik als VA voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.