Personeel aannemen als zzp’er of een virtual assistant inhuren?

Je weet het nog zo goed: net je baan opgezegd in loondienst, ingeschreven bij de KVK en nu alweer een lange tijd werkzaam als ondernemer. Nu merk je dat je bijna geen vrije tijd meer overhoud en dat je uren tekort komt in een dag. Je hebt geen idee meer waar je de tijd vandaan moet halen. Bepaalde zaken laat je maar links liggen, omdat je er gewoon niet aan toe komt. Nu wil je personeel aannemen als zzp’er. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om een Virtual Assistant in te huren?

Mag je als zzp’er personeel aannemen?

Ja zeker, omdat je een eenmanszaak hebt, wil niet zeggen dat je geen personeel mag aannemen. Het hebben van een eenmanszaak betekent namelijk dat er maar één baas is, dit kan dus ook met personeel. Je verandert dan van een zzp’er naar een zmp’er (zelfstandige met personeel).

Personeel aannemen of een virtual assistant inhuren?

Wanneer je als zzp’er besluit om personeel aan te nemen komen er een aantal fiscale voordelen te vervallen. Je wordt namelijk werkgever en hier komen ook meer risico’s bij kijken. Twijfel je toch om personeel aan te nemen omdat je als zzp’er niet te veel risico wil lopen? Dan is het inhuren van een Virtual Assistant zeker een goede optie. Hieronder geef ik je 4 redenen waarom je beter een Virtual Assistant kan inhuren, dan personeel aan te nemen als zzp’er:

  1. Lagere kosten:

Wanneer je een Virtual Assistant inhuurt, heb je lagere kosten dan wanneer je iemand in loondienst aanneemt. Je hoeft namelijk geen loonbelasting af te dragen, geen vakantiegeld uit te keren, geen verzekeringen af te sluiten.  Deze verantwoordelijkheid ligt bij de Virtual Assistant.

  1. Geen werkplek nodig:

Een Virtual Assistant werkt op afstand en op haar eigen locatie. Als ondernemer hoef je er dus niet voor te zorgen dat er een bureau en computer klaar staat.

  1. Meer flexibiliteit

Een Virtual Assistant kun je op verschillende manieren inhuren. Zo kun je bijvoorbeeld werken met een strippenkaart, op uurbasis of op projectbasis. Is er geen werk? Dan hoef je een Virtual Assistant ook niet te betalen. Heb je alleen ondersteuning nodig voor een bepaald project? Dan betaal je alleen voor de uren die zij voor je werkt.

  1. Breder inzetbaar:

Een Virtual Assistant kan meestal meerdere taken van je uit handen nemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zowel je administratie als je online marketing onder handen nemen. Jij bepaalt welke taken een Virtual Assistant uitvoert. Daarnaast denkt een Virtual Assistant ook strategisch mee om je bedrijf nog meer te laten groeien.

Twijfel jij nog of je liever personeel wil aannemen als zzp’er of een virtual assistant wil inhuren? Digital More ondersteunt drukke ondernemers op het gebied van online marketing & website optimalisatie, social media en administratieve werkzaamheden. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.