Meer rust in je bedrijf, maar hoe?

Je bent werkzaam als ondernemer, maar merkt dat je soms nog te veel chaos in je hoofd hebt. Taken die door elkaar lopen, snel afgeleid en aan het einde van de week de dingen oppakken die je al heel de week hebt uitgesteld. Is dit voor jou herkenbaar? In deze blog geef ik je tips hoe je meer rust in je bedrijf kan creëeren. Rust in je bedrijf zorgt namelijk voor minder stress, meer productiviteit en meer werkplezier.

1. Leg je telefoon vaker weg:

Denk eens goed na: Hoe vaak pak jij je telefoon wel niet als je net ergens mee bezig bent? Je wilt alleen even een berichtje beantwoorden, maar uiteindelijk scroll je een halfuur door Instagram. Onbewust spenderen wij zo veel tijd achter onze telefoon.

Zet je telefoon op ‘niet storen’ of op vliegtuigstand en spreek met je zelf af dat je op bepaalde momenten van de dag mag kijken.

2. Maak to do lijsten: 

Start je dag met het maken van een to do lijst en zorg ervoor dat je prioriteiten stelt.  Schrijf twee of drie taken op die je wil voltooien. Nadat je deze to do lijst hebt afgewerkt, maak je een volgende to do lijst waar ongeveer twee tot drie taken op komen te staan.  Meerdere kleine to do lijstjes werken vaak motiverender dan een mega lange to do lijst.

3. Prioriteiten stellen zorgt voor meer rust in je bedrijf:

Stel prioriteiten en zorg dat je ook deze als eerste afrondt. Naarmate de dag vordert, hoe vaker er iets tussen doorkomt en hoe sneller je afgeleid raakt.

4. Maak een weekplanning

Zorg ervoor dat je op maandag een planning maakt met doelen die je die week behaalt wil hebben of voor bijvoorbeeld de content die je deze week geplaatst wil hebben. Dit geeft je houvast en zorgt ervoor dat je duidelijk in beeld hebt wat je deze week afgerond wil hebben.

5. Rust nemen

Tijdens en na het harde werken is het ook belangrijk dat je voldoende rust pakt. Ga eens een rondje wandelen, lees een goed boek of ga even sporten.

Vind jij het na al deze tips alsnog lastig om rust te houden in je bedrijf en zou je graag willen dat iemand je hierin ondersteunt? Als Virtual Assistant help ik ondernemers om meer vrijheid en rust te creëren. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Of vraag mijn gratis e-book aan ‘Meer rust en vrijheid binnen je bedrijf in 10 stappen.’ 

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.