Mailblue koppelen aan WordPress

Heb je eindelijk het besluit genomen om aan de slag te gaan met e-mailmarketing en wil jij graag jouw nieuwsbrief of weggever in Mailblue koppelen aan jouw WordPress website. Maar heb je geen idee hoe dit eigenlijk moet. In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je Mailblue kan koppelen aan jouw WordPress Website. 

Stap 1.Maak een lijst aan in Mailblue

Voordat je je weggever of je nieuwsbrief kan koppelen met jouw WordPress website, is het belangrijk dat alles goed klaar staat. Allereerst is het dan ook belangrijk om een lijst aan te maken. In een lijst komen al jouw contacten die zich hebben ingeschreven voor deze lijst. Je kunt verschillende lijsten maken, bijvoorbeeld een lijst voor je inschrijvingen nieuwsbrief en een lijst voor inschrijvingen weggever. Je kan ook werken met tags in plaats van lijsten.

Tip: Zorg dat je twee of drie basis lijsten hebt en werk vervolgens met tags. Zo houd je het overzichtelijk en kom je niet om in verschillende lijsten.

Hoe maak je een lijst aan in Mailblue?

Nog geen account in Mailblue? Dan kun je via deze link een 14-dagen gratis proefaccount aanmaken.

Wel een account? Log dan in op jouw Mailblue account. Klik vervolgens op Contactpersonen > Lijsten > Add a list.

Wil jij meer leren over e-mailmarketing? Dan heb ik iets voor je! Ik heb een handleiding gemaakt voor ondernemers die willen starten met e-mailmarketing. Een compleet stappenplan die jouw helpt om jouw eerste automatisering, campagne of formulier op te zetten. Schaf hem nu aan met korting via deze link!

 

Stap 2. Maak een formulier aan in Mailblue

Voordat we Mailblue gaan koppelen aan jouw WordPress website is het ook belangrijk om een formulier aan te maken. Via een formulier kunnen mensen zich inschrijven voor jouw weggever of nieuwsbrief en komen ze vervolgens op de lijst die je net hebt aangemaakt (of krijgen ze een bepaalde tag). Een formulier kan je op jouw website toevoegen, zodat mensen zich direct kunnen aanmelden. Ook kun je de link delen op jouw socials, zodat mensen zich direct via het formulier kunnen aanmelden en niet persé eerst naar jouw website hoeven.

Hoe maak je een formulier aan in Mailblue?

Ga in de linkermenubalk naar Website > Formulieren > Maak een Formulier.

Vervolgens kun je een formulier helemaal naar je eigen huisstijl inrichten en kun je er ook voor kiezen welke velden je wel en niet wil toevoegen.

Stap 3. Een automatisering aanmaken in Mailblue

Vervolgens is het belangrijk om een automatisering aan te maken in Mailblue. Je wilt tenslotte dat jouw contactpersonen goed opgevolgd worden wanneer zij zich inschrijven voor jouw weggever. Koppel je automatisering aan een starttrigger, bijv. contactpersoon heeft tag ‘gratis e-book’ of contactpersoon heeft zich ingeschreven voor lijst ‘aanmelding gratis e-book’.

Stap 4. Mailblue koppelen aan jouw WordPress website.

Nu is het tijd om Mailblue te koppelen aan jouw WordPress Website.

Download de Plugin ‘ActiveCampaign’ 

Wanneer je de plugin hebt geactiveerd, kun je de koppeling gaan maken. Ga in jouw WordPress Website naar Instellingen > ActiveCampaign. Vervolgens kun je hier jouw API gegevens invullen. Deze kan je terugvinden in Mailblue onder het kopje Instellingen > Ontwikkelaar. 

Stap 5. Formulier integreren op jouw website

Nu wil je natuurlijk ook dat mensen zich kunnen inschrijven via jouw website. Je hebt hier voor 2 opties: 

1. Het formulier vanuit Mailblue gebruiken

Wanneer je er voor kiest om het formulier dat je zojuist hebt aangemaakt in Mailblue te gebruiken, dan kun je de code van het formulier ‘embedden’ op jouw website. Hoe doe je dat? Ga naar het formulier dat je zojuist hebt aangemaakt, kopieër de code en plak deze op jouw website op een bepaalde pagina. 

2. Gebruik je het Divi thema op jouw WordPress Website? Dan kun je er ook voor kiezen om de e-mail opt-in te gebruiken. Ga dan naar de builder en kies ‘e-mail opt-in’, hier vul je alle gegevens in en kun je de lijst selecteren die jij wil gebruiken.

Als je als ondernemer wilt starten met e-mailmarketing, dan kan ik Mailblue absoluut aanraden! Mailblue is een Nederlandstalig e-mailmarketingsysteem, valt onder ActiveCampaign en is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Je kan verschillende automatiseringen opzetten, zodat jouw klanten automatisch mailtjes van jou ontvangen op bepaalde momenten. Mailblue is Nederlandstalig, heeft een Nederlandse helpdesk en is ook nog een super snel bereikbaar als je een vraag hebt. Via deze link kun je Mailblue 14 dagen gratis uitproberen.

Hopelijk lukt het je nu om Mailblue te koppelen aan jouw WordPress website. Mocht dit niet lukken of wil je dit toch liever uitbesteden? Vraag dan een gratis een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of schaf mijn e-book ‘De Ultieme Handleiding om te starten met e-mailmarketing’ nu met korting aan. 

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.