10 ideeën voor een gratis weggever

Een handige manier om nieuwe leads te verzamelen is door te werken met een gratis weggever. In deze post deel ik graag 10 ideeën met je die je kan gebruiken als gratis weggever voor jouw bedrijf!

Wat is een gratis weggever?

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken en aantrekken om jouw producten of diensten te kopen. Eén van de manieren om dit te doen is door middel van een weggever, ook wel bekend als een lead magnet. Een weggever is een gratis item of dienst die je weggeeft in ruil voor contactgegevens van potentiële klanten, zoals hun e-mailadres of telefoonnummer. Het is dus een snelle manier om jouw mailinglijst uit te breiden! 

Maar wat maakt een weggever nu echt onweerstaanbaar? Hieronder geef ik je 10 ideeën voor een gratis weggever die je kunt gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken en je merk te promoten.

10 ideeën voor een gratis weggever

  1. Gratis e-book

Een e-book is een digitaal boek dat je kunt aanbieden aan je doelgroep. Het kan gaan over een onderwerp dat relevant is voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld, als je een coach bent voor productiviteit, kun je een gratis e-book aanbieden met tips en trucs om productiever te worden. Wist je dat ik ook een gratis e-book heb gemaakt als weggever. Je kan mijn e-book Creëer meer rust en vrijheid binnen je bedrijf in 10 stappen!‘ hier downloaden! 

  1. Gratis Masterclass

Een gratis masterclass is een interactieve sessie waarin je jouw expertise kunt delen met je doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld een masterclass organiseren over een specifiek onderwerp dat gerelateerd is aan jouw bedrijf. Ben jij social media manager, dan kun je bijvoorbeeld een masterclass geven over het aantrekken van de juiste doelgroep via Instagram. 

  1. Gratis Templates

Templates zijn bestanden die het leven wat makkelijker maken haha! Maak een template die jou potentiële klant kan gebruiken. Ben je bijvoorbeeld boekhouder, maak dan een excel sheet waar iemand zijn of haar KM bij kan houden. 

  1. Gratis toegang tot een exclusieve community 

Een exclusieve community is een privégroep waarin je exclusieve content en informatie deelt met je doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld een Facebookgroep zijn of een ander platform waarop je jouw doelgroep kunt betrekken en meerwaarde kunt bieden.

5. Gratis templates voor social media posts

Een gratis template voor social media posts is een geweldige manier om je doelgroep te helpen met hun marketingactiviteiten. Je kunt bijvoorbeeld een set van professioneel ontworpen sjablonen aanbieden die ze kunnen aanpassen en gebruiken voor hun eigen social media posts.

6. Gratis 1-op-1 sessie

Een ander idee voor een gratis weggever is het aanbieden van een gratis 1-op[-sessie. Ben jij voorbeeld coach? Bied dan een gratis 1-op-1 sessie aan. Hierdoor weten mensen hoe jij te werk gaat en willen ze misschien wel meer! 

7. Gratis toegang tot (een deel van) je cursus

Een gratis online cursus is een geweldige manier om waardevolle informatie te delen met je doelgroep en hen te helpen groeien. Je kan er ook voor kiezen om een deel van jouw bestaande cursus gratis toegankelijk te maken. Willen ze meer van de cursus zien? Dan zullen ze de cursus moeten aanschaffen!

8. Gratis Webinar

Een webinar is een effectieve manier om als weggever te gebruiken. Kies een onderwerp waar jij veel over weet en waar jouw aanbod op aansluit. Deel veel waarde en doe uiteindelijk een aanbod tijdens het webinar. 

9. Gratis digitaal werkboek

Wanneer jij een dienst aan bied, is het een idee om aan jouw doelgroep een gratis werkboek aan te bieden. Verzamel bijvoorbeeld een aantal vragen en laat jouw doelgroep deze beantwoorden. Willen ze hier vervolgens meer over leren, dan kunnen ze een kennismakingsgesprek met je inplannen of jouw dienst aanschaffen. 

10. Gratis spreadsheet of infographic

Maak een waardevolle spreadsheet of infographic waar jouw doelgroep iets aan heeft. 

Heb jij hulp nodig bij het ontwerpen van een weggever of weet jij niet welk idee het beste zou aansluiten bij jouw doelgroep! Neem dan contact met mij op via onderstaande button. Als VA kan ik je helpen om een geweldige weggever te maken! Neem nu contact op! 

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.