Geld verdienen met Pinterest?

Wil jij graag passief inkomen verdienen en niet meer 40-uur per week werken? Dan heb ik de gouden tip voor je: Je kan namelijk geld verdienen met Pinterest. Hoe je dat precies doet, dat leg ik je graag uit in dit artikel!

Wat is Pinterest?

Pinterest is geen social media kanaal, maar een zoekmachine waar je veel inspiratie en ideeën op kan doen: van recepten tot inrichting van je huis en tips om jouw onderneming te laten groeien. Letterlijk alles kan je vinden op Pinterest. Pinterest is een zoekmachine waarin je kan zoeken op bepaalde trefwoorden en vervolgens komen er allemaal ‘pins’ naar boven die interessant voor jou kunnen zijn. Deze pins kunnen doorverwijzen naar een website, waar dan bijvoorbeeld het hele recept te vinden is of naar een bepaalde blogpost.

Pinterest is eigenlijk een digitaal prikbord.

Wie kan er pins plaatsen op Pinterest?

Iedereen kan pins plaatsen op Pinterest! Als gebruiker kun jij pins maken die vervolgens door verwijzen naar jouw website of je kan pins plaatsen om alleen te inspireren zonder een doorverwijzing naar een website.

Maar hoe verdien je dan geld met Pinterest?

Er zijn verschillende manieren waarmee je geld kan verdienen op Pinterest.

1. Geld verdienen met Pinterest door je eigen product of dienst te verkopen.

De eerste manier om geld te verdienen met Pinterest is door je eigen product of dienst te verkopen. Maak pins aan die inspireren en ideeën geven aan jouw doelgroep en link dan vervolgens naar de productpagina op jouw website waar jouw doelgroep het product of de dienst kan aanschaffen.

Tip: Je kan je producten of diensten ook indirect promoten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een gratis weggever te promoten of een winactie te organiseren. Je verkoopt niet direct, maar mensen komen wel op jouw mailinglijst en je vergroot je naamsbekendheid. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dan dat ze jouw product of dienst kopen.

2. Geld verdienen met Pinterest door andere bedrijven te promoten 

De tweede manier om geld te verdienen met Pinterest is door andere bedrijven te promoten op Pinterest. Sommige bedrijven willen bloggers met een groot bereik op Pinterest betalen om hun product of dienst te promoten. Je zult hiervoor wel een groot bereik opgebouwd moeten hebben op Pinterest. Zodra je dit hebt, zul je merken dat je zelf benaderd worden om samenwerkingen aan te gaan. Ook kun je altijd zelf bedrijven benaderen om te vragen of je ze kan promoten.

3. Geld verdienen met Pinterest door affiliate marketing

De laatste manier om geld te verdienen met Pinterest is tevens ook mijn favoriet! Affiliate Marketing. Dit is ook mogelijk wanneer je geen eigen website hebt. Hoe werkt dit?

Met affiliate marketing promoot jij producten of diensten van andere ondernemers. Jij maakt pins aan en linkt dan vervolgens direct naar de productpagina van de ondernemer óf je linkt naar jouw website, waar je bijvoorbeeld een blogartikel hebt geschreven en in dit artikel linkt naar de productpagina van de ondernemer. Zo heb je twee vliegen in 1 klap! Je krijgt meer websitebezoekers én hopelijk klikken ze door op de link en kopen ze het product bij de ondernemer. In ruil hiervoor ontvang jij een commissie.

Zorg ervoor dat je je hiervoor aanmeld bij verschillende affiliate programma’s. Wil jij meer leren over Affiliate Marketing? Dan is dit gratis e-book van de IMU zeker aan te raden om eens te lezen!

Wil jij meer leren over hoe je geld kan verdienen met Pinterest?

Ik heb een aantal interessante cursussen en e-books voor je op een rijtje gezet, die je kan aanschaffen wanneer je meer wilt leren over geld verdienen met Pinterest.

Heb je zelf vragen of hulp nodig bij het inrichting van jouw Pinterest Account? Stuur me een berichtje op Instagram en dan kijken we of ik je hiermee kan helpen. Meer weten over een samenwerking met mij? Bekijk dan mijn pagina ‘Samenwerken‘.

 

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.