Een goede blog schrijven, zo doe je dat!

Wanneer jij beter zichtbaar wil worden in zoekmachines is het schrijven van een goede blog erg belangrijk. Blogs geven informatieve content en hoe vaker een blog bekeken wordt en hoe langer de lezer op de blogpagina is, hoe beter dit is voor je zichtbaarheid. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Een goede blog schrijven? Ik geef je een aantal tips over hoe je een goede blog schrijft!  

1. Spreek de taal van je doelgroep

Een goede blog moet makkelijk te lezen zijn. Ga dus geen moeilijke termen gebruiken waarvan niemand weet wat het betekent. Houd het leesbaar en maak je zinnen ook niet te lang. Zorg dat je de taal spreek van jouw doelgroep. 

2. Maak gebruik van beelden

Zoals ik hierboven aangaf is het belangrijk om je blog leesbaar te maken. Maak ook gebruik van afbeeldingen, infographic’s of een video. Meestal is een infographic bijvoorbeeld veel gemakkelijker te lezen dan een hele lap tekst. Kies ook zeker voor een omslagfoto bij jouw blog. Het is namelijk zo dat er meer door wordt geklikt op blogs met een afbeelding.

3. Ga voor een goede structuur

Een goede blog bestaat altijd uit een goede structuur. Begin met een goede titel, kies een passende afbeelding en trek vervolgens de aandacht door het schrijven van een pakkende intro. Gebruik dan een bruggetje om de lezer naar de kern van de blog te leiden. Sluit af met een CTA en vraag mensen om te reageren of je post te delen.

4. Geef altijd antwoord op de vraag van de lezer

Een volgende tip om een goede blog te schrijven is: Zorg er altijd voor dat je blog duidelijk is en antwoord geeft op de vraag van de lezer. Kruip even in de huid van de lezer en bedenk wat de lezer zich zou afvragen bij het lezen van jouw blog. Zorg dat alles duidelijk en helder is uitgeschreven.

5.  Houd je blog actueel

Zorg ervoor dat je blog actueel blijft. Check regelmatig oude blogs om te kijken of de informatie nog klopt en herschrijf indien nodig. 

Extra Tip: Wanneer je het DIVI Thema gebruikt van WordPress, is het heel eenvoudig om blogs te maken en te publiceren. Alles hierover lees je in mijn blog: Waarom ik het DIVI thema van WordPress gebruik.

Vind jij het na al deze tips alsnog lastig om tijd te vinden om een goede blog te schrijven en zou je graag willen dat iemand je hierbij helpt? Als Virtual Assistant help ik ondernemers om meer vrijheid en rust te creëren en ik kan jou ook helpen met het schrijven van een goede blog. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.