4 x SEO Tips voor jouw website

Wanneer je eindelijk je website klaar hebt staan, wil je natuurlijk wel dat je goed gevonden wordt binnen de zoekmachines. Dan is het tijd om je te gaan verdiepen in SEO (zoekmachineoptimalisatie). In dit artikel deel ik 4 SEO tips voor jouw website met je! Zodat jouw website nog beter gevonden wordt in zoekmachines. 

SEO Tip #1

Zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord van de pagina ook als (bijna) eerste wordt benoemd op een webpagina. Hoe eerder het woord wordt benoemd op een pagina, hoe belangrijker dit woord is in de ogen van Google. En dit geldt niet alleen voor de teksten die je schrijft, maar ook voor de titel, meta description, de naam van een afbeelding of de H1, H2, H3, etc. 

 

SEO Tip #2

De tweede tip om jouw SEO te verbeteren is: blijf schrijven voor mensen! Zorg ervoor dat je teksten schrijft die antwoord geven op vragen die mensen hebben én optimaliseer het daarna pas SEO technisch. Het is dus belangrijk dat de tekst geschreven is voor mensen en niet voor de zoekmachine. Het valt gelijk op wanneer je tekst heel onnatuurlijk is en vol met zoekwoorden die eigenlijk niet op die plek horen te staan. 

 Meer weten over SEO? Download dan nu dit gratis e-book over SEO 

SEO Tip #3

 Focus ook op 1 zoekwoord of zoekwoordcombinatie per pagina. Dus bijvoorbeeld: virtual assistant (1 zoekwoord), virtual assistant inhuren (zoekwoordcombinatie). Wanneer je op meerdere zoekwoorden focust is het voor Google lastig om uit te zoeken waar je nou precies op gevonden wil worden. Zorg dus dat je 1 zoekwoord(combinatie) hebt per pagina en dat je daar al je content op gaat richten. Zorg er ook voor dat niet meerdere pagina’s geoptimaliseerd zijn op hetzelfde zoekwoord. Hierdoor raakt Google ook in de war en dit kan ervoor zorgen dat alle pagina’s juist niet goed vindbaar worden.

 

SEO Tip #4

Ga altijd eerst met je on page SEO aan de slag. On page SEO staat voor het optimaliseren van individuele pagina’s om hoger te scoren in zoekmachines en meer relevant zoekverkeer uit die zoekmachines te krijgen. Wanneer het niet duidelijk is waar jouw website over gaat, dan heeft het geen nut om te starten met Off Page SEO (linkbuilding).

 

Hopelijk heb je wat gehad aan deze SEO tips. Meer van dit soort tips ontvangen? Volg mij dan op Instagram.  

Misschien vind je dit ook interessant: Beter zichtbaar worden in Google? Zo doe je dat! 

 

 

 

 

 

 

 

Over Digital More

Over Digital More

Mijn naam is Indy en ik ben de oprichter van Digital More. Als Virtual Assistant ondersteun ik drukke ondernemers met werkzaamheden op het gebied van online marketing & website, social media en administratieve werkzaamheden.

En daarnaast help ik als VA Coach (startende) VA’s met het opzetten van een business als VA.